Afbeelding van Tigra

Hallo! Ik ben Tigra, een kattin geboren op 26 maart 2012. Mag ik me even voorstellen? Hopelijk heb je dan wat tijd, want het is een hele boterham. Maar ik beloof je al 1 ding: ik ben écht de moeite, ik ben echt een SUPER toffe poes!
 
Ik heb in mijn leven al heel wat pech gehad met het vinden van mijn gouden mandje. Ik werd in 2016 door mijn eerste baasje al eens afgestaan aan De Snorhaar, samen met mijn zusje. Ik werd toen samen met haar geadopteerd. Een tijdje na de adoptie bleek dat ik last had van enkele allergieën, een voedselallergie en een vlooienallergie. Hierdoor moet ik vaker dan een andere kat behandeld worden om preventief vlooien te voorkomen en heb ik speciale voeding nodig. Dat vonden mijn baasjes te kostelijk, bovendien vonden ze dat ik ook niet goed meer overeen kwam met mijn zusje. En nu zit ik hier dus weer in opvang bij De Snorhaar.
 
Je zou denken dat ik hierdoor het vertrouwen in de mens verloren ben, maar niets is minder waar, ik ben echt een allemansvriend! Komt er iemand binnen, ben er als de kippen bij om mezelf voor te stellen. Zelfs tijdens mijn bezoekjes aan de dierenarts, kom ik spinnend mijn bakje uit om de dierenarts te overladen met kopjes. ’s Avonds doe ik niet liever dan bij mijn opvangmama in de zetel te liggen en aaitjes en knuffeltjes vragen, en dit doe ik eigenlijk bij iedereen die op bezoek komt. Ook opgepakt worden vind ik totaal geen probleem.
 
Ik deel deze aandacht wel niet graag met andere dieren. Tegenover andere katten kan ik fel uithalen als ze te dicht in mijn buurt komen. Honden zijn oké als ze me gerust laten, maar ook als zij aanstalten maken om te snuffelen, zal ik dit niet lang tolereren en hen laten voelen wie de baas is. Bij mijn laatste adoptiegezin kon ik buiten als ik dat wou, maar hier had ik volgens hen niet veel interesse in. 
 
Ik ben dus weer op zoek naar mijn gouden mandje, maar deze keer eentje waar ik echt wel permanent kan blijven. Ik heb een voedselallergie, maar met aangepaste voeding is er verder helemaal geen probleem. Uiteraard is dit kwaliteitsvoeding en geen voeding uit de supermarkt, maar ze is niet veel duurder dan kwaliteitsvoeding voor katten zonder allergieën. Voor mijn vlooienallergie moet ik om de 4 weken een vlooienbehandeling krijgen, hier bovenop komt nog dat ik ook een allergie heb voor een vaak voorkomend bestanddeel uit vlooienproducten, maar we weten welk product wel perfect werkt.
 
Doordat de zoektocht naar mijn allergieën door mijn vorige baasjes even geduurd heeft, had ik mijn buik, billen en staart volledig kaal gelikt van de jeuk, zo erg dat al dit likken grote open wondes veroorzaakt had. Het haar op mijn staart is mooi terug gegroeid, maar op mijn buik en billen heb ik nog wat kale plekken. Het zou kunnen dat ik op deze plaatsen mijn huid permanent beschadigd heb en mijn haren daar nooit meer terug gaan groeien. Het zou echter ook kunnen dat ik stress heb van de andere katten bij mijn opvangmama en ik mijn haar gewoon afbijt (of ik misschien toch soms stiekem een beetje van hun voeding te pakken krijg en daardoor nog stiekem lik of bijt als ze het niet ziet...)
 
Ik zoek een thuis waar ik veel aandacht krijg en die ik niet met andere soortgenoten moet delen. Maar vooral een baasje dat mij de nodige specifieke zorgen kan geven, zonder hier van af te wijken. In overleg met een dierenarts kan er natuurlijk wel nog naar andere voeding of vlooienbestrijding gezocht worden. Maar het is niet de bedoeling dat er geëxperimenteerd wordt door toch eens gewone voeding te proberen of eens een dosis ontvlooiing over te slaan. Dit hebben we geprobeerd, zonder succes.
 
Wil je mij komen ontmoeten? Ik sta alvast te popelen om je te verwelkomen en te overladen met heel veel liefde, kopjes en dansjes rond je benen! Bel vlug mijn opvangmama op 0472 24 54 14, moest ze niet opnemen, spreek gerust iets in, dan belt ze je zo snel mogelijk terug!
Iets bestellen bij ZooPlus? Gebruik deze link en steun ons!