Adopties De Snorhaar

Er zijn nog geen kittens! Het kittenseizoen start doorgaans begin april wanneer de eerste kleintjes worden geboren. Kittens die bij ons binnenkomen, verschijnen op onze website wanneer ze voldoende gesocialiseerd zijn en medisch volledig in orde voor adoptie. Dit is meestal halfweg juni (hoewel we merken dat in onze regio het kittenseizoen soms wat later op gang komt). Met onze huidige vrijwilligerswerking is het onmogelijk gebleken om mensen persoonlijk op de hoogte te houden. Het heeft dus geen zin om hiervoor te bellen of te mailen. We raden aan om de site in de gaten te houden.

Je kan geen kittens op voorhand reserveren. Het kitten moet voldoende tijd hebben doorgebracht bij het opvanggezin zodat zij het karakter kunnen leren kennen. Dit omdat we een zo goed mogelijke match willen maken tussen toekomstig baasje en kat. We rekenen hiervoor op jullie begrip. Hou dus onze website goed in de gaten indien u een kitten wil adopteren en ga hierbij niet enkel af op het uiterlijk, maar lees zeker ook de uitleg bij de foto! 

Al onze kittens en katten verblijven in verschillende opvanggezinnen. Wil je meer informatie over een katje of een afspraak maken om te gaan kijken, contacteer dan telefonisch het opvanggezin via het telefoonnummer of het e-mailadres dat bij de foto vermeld staat. Onder de foto staat steeds een link met meer uitleg omtrent het katje en eventuele contactgegevens. Je dient het algemene nummer van De Snorhaar NIET te bellen. De persoon die het algemene nummer opneemt zal je niet kunnen helpen met je vraag in verband met adoptie van een specifiek kitten of kat; dit kan enkel het opvanggezin doen.

Een katje adopteren kost 105€. Hiervoor is het ontwormd, ontvlooid, heeft het zijn inentingen gehad tegen katteziekte en niesziekte, is het gecastreerd/gesteriliseerd en gechipt. Een kitten kan pas verhuizen wanneer het al deze behandelingen heeft gehad. Daarvoor moet het 12 weken oud zijn. 

Sommige van onze katten en kittens zijn moeilijker te socialiseren omdat ze via het zwerfkattenbeleid zijn binnengekomen en dus buiten geboren zijn. Als kittens tijdens hun eerste 8 levensweken geen mensen gezien hebben, is het moeilijker om er nog echte knuffelkatten van te maken die 100% op hun gemak zijn bij mensen. Maar ook deze katjes willen we een kans op een veilige thuis geven en vangen we in onze opvang op. Voor hen zoeken we baasjes die ofwel het belang van de kat voorop zetten en niet verwachten dat ze komen knuffelen en op schoot zitten ofwel baasjes die veel buitenruimte, stallen of schuren hebben waar deze katten naar hartelust muizen mogen vangen. Voorwaarde is uiteraard dat ze eten krijgen zodat ze niet enkel moeten overleven op muizen en dat ze buiten ergens een schuilplek/onderdak hebben. Wil je meer info over deze katjes? Bel De Snorhaar: 0472/44.47.98

 

 

Iets bestellen bij ZooPlus? Gebruik deze link en steun ons!