Afbeelding van Nemo_en_Nova

Piep! Wij zijn Nemo en Nova, 2 vrolijke broertjes waarvan de geboortedatum geschat werd op 17 mei 2018. We zijn 2 prachtige rosse katertjes. We zitten al sinds juli bij de snorhaar en zijn daardoor dus ook onafscheidelijk geworden, we worden dus enkel geplaatst als duo.
 
We horen jullie je al afvragen: zo’n knappe poezen en toch al zo lang in opvang, hoe kan dat nu? Wel, dit heeft 2 belangrijke redenen. Eerst en vooral waren wij echt super bange katjes, het heeft onze opvangmama heel veel tijd gekost om een beetje van ons vertrouwen te kunnen winnen. Ondertussen zitten we al heel graag in de buurt van het gezin, we zijn er graag bij en heel nieuwsgierig naar alles wat er gebeurt, zitten bij op de zetel, spelen ook graag in een ruimte waar iemand aanwezig is. Dit allemaal op voorwaarde dat het rustig is in deze ruimte, want van drukte, veel lawaai of onverwachte bewegingen, schrikken we nog ongelooflijk hard en dan gaan we ons vlug verstoppen.
Nemo kan geaaid worden als hij afgeleid wordt met iets lekkers zoals Tonijn, heel leuk vindt hij dit nog niet, maar we vermoeden dat hij bij de juiste baasjes in de juiste omgeving nog wel vooruitgang kan maken. Of hij een echte schootkat zal worden? Dat kunnen we absoluut niet verzekeren. Nova is heel nieuwsgierig, maar als er iets in de kamer beweegt in haar richting, is hij als de bliksem weg om zich te verstoppen. Met snoepjes kan hij heel dichtbij gelokt worden, maar hij eet dit liever niet uit de hand. Aaien zit er bij hem nog niet in. Geen van beide katjes kunnen momenteel opgepakt worden.
 
De tweede reden waarom wij hier al zo lang verblijven, is omdat Nova vrij regelmatig epileptische aanvallen krijgt. Alle medische oorzaken die mogelijk waren om bij hem te onderzoeken zijn gebeurd, maar zonder resultaat. Er is nog een heel kleine kans (ongeveer 10 %) dat het gewoon om epilepsie gaat zonder medische oorzaak. Het zou ook kunnen dat de medische oorzaak door zijn jonge leeftijd nog niet duidelijk is of dat er iets aan de hand is dat niet via het bloed op te sporen is. 
De epileptische aanvallen worden vaak veroorzaakt door stress, als er geen stressgevoelige situaties zijn, zit er vaak meer dan een maand tussen twee aanvallen in. Daarom vindt onze dierenarts het momenteel nog niet nodig om medicatie op te starten. Moesten de aanvallen in de toekomst frequenter voorkomen, kan er medicatie opgestart worden, deze is niet zo duur, maar moet wel zeer consequent gegeven worden. 
Bij zo’n aanval horen natuurlijk ook wel wat ongemakken. Eerst en vooral ziet het er ongelooflijk indrukwekkend uit, maar ik ben op het moment van een aanval niet bij bewustzijn, dus ik weet hier helemaal niets van. Verder verlies ik ook de controle over mijn blaas, waardoor ik plas op de plaats waar ik de aanval krijg. Maar er is ook een ‘pluspunt’, na een aanval ben ik opeens een super aanhankelijke knuffelkat, ik kan dan gestreeld worden, opgepakt worden, kom kopjes geven, rond je benen dansen, ik ben dan kortweg, gewoon even een volledig andere kat. Dit duurt vrij lang, tot mijn opvangmama even weg geweest is, en daarna ben ik terug mijn oude bange zelf. Dit bewijst echter wel dat er heel diep vanbinnen toch een ongelooflijke knuffelkat in mij verscholen zit.
 
Door het epilepsie-probleem van Nova zijn we dus op zoek naar een zeer specifiek gouden mandje. We beseffen dat dit zeer moeilijk zal zijn, maar we vinden niet dat zijn aandoening zijn kans op geluk in de weg mag staan.
We zijn op zoek naar thuis:
  • waar de broertjes samen kunnen blijven
  • met een baasje die ervaring heeft met (bange) katten en begrijpt dat ze heel veel tijd gaan nodig hebben om te wennen aan hun nieuwe omgeving
  • waar geen kleine kinderen aanwezig zijn
  • waar baasjes zijn die het epilepsieprobleem van Nova opvolgen en bereid zijn om hem bijkomende medische zorgen te geven moest de aandoening andere wendingen nemen
  • waar eventueel al een sociale kat aanwezig is, Nemo en Nova zijn beide verzot op andere katten, van andere soortgenoten kunnen ze nog veel sociale vaardigheden leren
  • ze binnen veel ruimte hebben of waar ze op een veilige manier naar buiten kunnen, voor Nova is dit laatste een beetje afwegen, hij zou heel graag buiten willen, maar  dan is er natuurlijk de vraag: wat als hij daar een aanval krijgt? Daarom zou een afgeschermde tuin echt het droomscenario zijn.
 
Verder is een hond in de buurt geen probleem als hij de katjes rustig de tijd geeft om te wennen en niet achter hen aan zit. Voor ons lijkt het ook ideaal dat er in het huis een ruimte is, waar Nova en Nemo kunnen verblijven als er niemand thuis is, en waar het niet erg is als Nova eens een ongelukje krijgt tijdens een epilepsie-aanval.
 
Omdat Nova een medische aandoening heeft waarvan moeilijk te voorspellen valt welke wendingen deze nog gaat aannemen,  gelden hier andere adoptiefvoorwaarden dan de standaardvoorwaarden voor gezonde katjes. 
 
Wij vinden het zeer belangrijk dat het gezin dat Nova en Nemo kiest er echt volledig voor gaat, want dat verdienen ze! Ben jij een echt dierenvriend met een gouden hart en wil je deze katjes een kans geven? Bel dan even voor meer informatie en een bezoekje naar 0472 24 54 14, spreek gerust iets in op het antwoordapparaat als er niet opgenomen wordt. 
 
 

Afbeelding van Nemo_en_Nova

Iets bestellen bij ZooPlus? Gebruik deze link en steun ons!