Hoe werken we?

U heeft een zwerfkat gevonden

Wanneer De Snorhaar een telefoon of mail ontvangt omtrent een zwerfkat of -kitten, wordt bekeken of opvang in De Snorhaar de meest geschikte oplossing is. Indien dit  niet het geval is, zullen onze vrijwilligers een alternatief voorstellen. Als beslist wordt dat de kat naar De Snorhaar komt, wordt er samen met de melder bekeken hoe en wanneer dit in de praktijk best doorgaat.

U wil een kat/kitten adopteren

Wanneer iemand geïnteresseerd is in één van onze opvangers, neemt die persoon telefonisch contact met het opvanggezien waar het katje verblijft. Er kunnen wederzijds wat vragen worden gesteld. Hierna kan een afspraak worden gemaakt om de kat/kitten te komen bekijken. Breng ons op de hoogte bij het plots overlijden van een kat/kitten dat reeds bij u thuis verbleef alvorens een bezoek te brengen. Ziektes zoals de kattenziekte blijven weken besmettelijk. De ziekte kan overgedragen worden door kledij en schoenen.

Indien de adoptie doorgaat, wordt er een contract opgesteld. Zowel De Snorhaar als het baasje hebben immers het beste voor met het nieuwe huisdier. Hiervoor is het belangrijk dat er goede afspraken worden gemaakt. 

Een katje adopteren kost 105€. Hiervoor is het ontwormd, ontvlooid, heeft het zijn inentingen gehad tegen katteziekte en niesziekte, is het gecastreerd/gesteriliseerd en gechipt. Een kitten kan pas verhuizen wanneer het al deze behandelingen heeft gehad. Daarvoor moet het 12 weken oud zijn. Breng een stevige transportbak mee wanneer u uw nieuwe huisdier komt ophalen. Bij voorkeur eentje in plastic omdat dit makkelijk te onderhouden is.

 
 
Iets bestellen bij ZooPlus? Gebruik deze link en steun ons!