Beste dierenvrienden,

Faunawatch heeft sinds kort een meldpunt voor dierenleeed in België (zie https://faunawatch.org/nl/projects/meldpunt-dierenleed-belgie/). Uit een enquete blijkt dat de meeste mensen in België niet weten waar ze dierenleed kunnen melden, het meldpunt van de overheid is onvoldoende bekend. Daarnaast bleek dat meldingen die bij dit meldpunt gedaan werden vaak niet goed opgevolgd of teruggemeld werden, of dat melders eindeloos doorgestuurd werden van loket naar loket.


Dit willen wij voorkomen door iedereen persoonlijk te antwoorden. Tevens zullen wij de meldingen blijven opvolgen bij de politie. Als we zien dat er geen actie wordt ondernomen, dan kunnen we maatregelen nemen. Aangezien de mensen die voor Faunawatch vrijwillig werken echt begaan zijn met dieren, is het gegarandeerd dat wij alles eraan zullen doen om de dieren te helpen.

Mag ik u daarom vragen ons te helpen het meldpunt onder de aandacht te brengen? Dat kan door bijgaande poster goed zichtbaar op te hangen op uw lokatie, of door het meldpunt via uw eigen social media kanalen mede onder de aandacht te brengen. Dat laatste kan eenvoudig met de Facebook en Twitter links onderaan de pagina van het meldpunt.

 

Afbeelding van Dierenleed

Iets bestellen bij ZooPlus? Gebruik deze link en steun ons!