Afbeelding van Gaia

In heel België is het verplicht uw kat te laten steriliseren of castreren. Een noodzakelijke maatregel om de dumping van duizenden wegwerpkatten in asielen te voorkomen. Jaarlijks worden noodgedwongen in Belgische asielen duizenden katten (!) geëuthanaseerd, die geen thuis vinden. Verschrikkelijk toch?

Niettegenstaande de wettelijke verplichting, blijven wij mensen sensibiliseren. Er bestaat immers nog veel onduidelijkheid bij de burger over de nieuwe regelgeving. Zo zijn er mensen die nog steeds denken dat kattinnen minstens één nestje moeten werpen en dat met de nieuwe wet de huiskat dreigt uit te sterven. Klopt natuurlijk helemaal niet, beste dierenvriend. 

NEGEN VEELGESTELDE VRAGEN OVER KATTENSTERILISATIE

Als je als overheid de mensen verplicht, dan moet je het ook aantrekkelijk maken, zodat ze hun katten wel degelijk laten steriliseren. Daarom vragen wij met GAIA aan de federale overheid een verlaging van het btw-tarief op de chirurgische ingreep (van 21% naar 6%). We verzamelden daarvoor al ongeveer 46.728 handtekeningen. Maar dat moet beter. 

HELPT U ONS AAN 50.000 HANDTEKENINGEN?

De tijd dringt… Wij willen immers dat het federaal parlement nog deze legislatuur de btw-verlaging goedkeurt. Maar daarvoor hebben we uw hulp nodig. Help ons de politieke wereld overtuigen van het belang en teken onze petitie. Al getekend? Deel ze dan alsjeblieft met iedereen die u kent. De katten rekenen op ons!

Met diervriendelijke groeten, 

Michel Vandenbosch 

PS Wil u ook dat er minder katten in asielen terechtkomen? Wil u ook dat in de toekomst geen enkele kat nog geëuthanaseerd moet worden uit plaatsgebrek? Help ons dan de overheid te overtuigen om de kosten van sterilisatie te verlagen. TEKEN ONZE PETITIE.

 

 

Iets bestellen bij ZooPlus? Gebruik deze link en steun ons!