Beste dierenvrienden,

Faunawatch heeft sinds kort een meldpunt voor dierenleeed in België (zie https://faunawatch.org/nl/projects/meldpunt-dierenleed-belgie/). Uit een enquete blijkt dat de meeste mensen in België niet weten waar ze dierenleed kunnen melden, het meldpunt van de overheid is onvoldoende bekend. Daarnaast bleek dat meldingen die bij dit meldpunt gedaan werden vaak niet goed opgevolgd of teruggemeld werden, of dat melders eindeloos doorgestuurd werden van loket naar loket.


Dit willen wij voorkomen door iedereen persoonlijk te antwoorden. Tevens zullen wij de meldingen blijven opvolgen bij de politie. Als we zien dat er geen actie wordt ondernomen, dan kunnen we maatregelen nemen. Aangezien de mensen die voor Faunawatch vrijwillig werken echt begaan zijn met dieren, is het gegarandeerd dat wij alles eraan zullen doen om de dieren te helpen.

Mag ik u daarom vragen ons te helpen het meldpunt onder de aandacht te brengen? Dat kan door bijgaande poster goed zichtbaar op te hangen op uw lokatie, of door het meldpunt via uw eigen social media kanalen mede onder de aandacht te brengen. Dat laatste kan eenvoudig met de Facebook en Twitter links onderaan de pagina van het meldpunt.

 

Afbeelding van Dierenleed

Sommige van onze katten en kittens zijn moeilijker te socialiseren omdat ze via het zwerfkattenbeleid zijn binnengekomen en dus buiten geboren zijn. Als kittens tijdens hun eerste 8 levensweken geen mensen gezien hebben, is het moeilijker om er nog echte knuffelkatten van te maken die 100% op hun gemak zijn bij mensen. Maar ook deze katjes willen we een kans op een veilige thuis geven en vangen we in onze opvang op. Voor hen zoeken we baasjes die ofwel het belang van de kat voorop zetten en niet verwachten dat ze komen knuffelen en op schoot zitten ofwel baasjes die veel buitenruimte, stallen of schuren hebben waar deze katten naar hartelust muizen mogen vangen. Voorwaarde is uiteraard dat ze eten krijgen zodat ze niet enkel moeten overleven op muizen en dat ze buiten ergens een schuilplek/onderdak hebben. Wil je meer info over deze katjes? Bel De Snorhaar: 0472/44.47.98.

Afbeelding van Vangers

Gezocht: vang(st)ers regio Tielt-Winge, maar ook Bekkevoort, Rillaar, Scherpenheuvel zijn welkom.
We krijgen elke dag zoveel meldingen binnen, maar zo weinig handen om te helpen ☹️. Waardoor we deze beestjes moeten laten lopen.
We zoeken een vrijwilliger die tijd heeft om vangkooien te plaatsen om zwerfkatten te vangen, naar de dierenarts te brengen en terug te zetten op de plek waar ze gevangen zijn. Lijkt dat wel iets voor jou? Stuur ons dan een privéberichtje via Facebook of een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en wij bezorgen je meer info!

Iets bestellen bij ZooPlus? Gebruik de link onderaan deze pagina en steun ons! Van elke aankoop die gebeurt via deze link, krijgen wij een klein percentage.

Ook met SponsorKliks kunt u een financiële bijdrage leveren aan De Snorhaar, zonder dat het u een cent extra kost! U doet uw online aankopen gewoon via de SponsorKlikspagina die u bereikt via een klik op het logo hieronder. Webwinkels betalen een commissie voor elke bestelling die via SponsorKliks.nl wordt gedaan. 75% van deze commissie storten zij door op onze bankrekening!

Sponsorkliks

Iets bestellen bij ZooPlus? Gebruik deze link en steun ons!