Beste dierenvrienden,

Faunawatch heeft sinds kort een meldpunt voor dierenleeed in België (zie https://faunawatch.org/nl/projects/meldpunt-dierenleed-belgie/). Uit een enquete blijkt dat de meeste mensen in België niet weten waar ze dierenleed kunnen melden, het meldpunt van de overheid is onvoldoende bekend. Daarnaast bleek dat meldingen die bij dit meldpunt gedaan werden vaak niet goed opgevolgd of teruggemeld werden, of dat melders eindeloos doorgestuurd werden van loket naar loket.


Dit willen wij voorkomen door iedereen persoonlijk te antwoorden. Tevens zullen wij de meldingen blijven opvolgen bij de politie. Als we zien dat er geen actie wordt ondernomen, dan kunnen we maatregelen nemen. Aangezien de mensen die voor Faunawatch vrijwillig werken echt begaan zijn met dieren, is het gegarandeerd dat wij alles eraan zullen doen om de dieren te helpen.

Mag ik u daarom vragen ons te helpen het meldpunt onder de aandacht te brengen? Dat kan door bijgaande poster goed zichtbaar op te hangen op uw lokatie, of door het meldpunt via uw eigen social media kanalen mede onder de aandacht te brengen. Dat laatste kan eenvoudig met de Facebook en Twitter links onderaan de pagina van het meldpunt.

 

Afbeelding van Dierenleed

Afbeelding van Kerstkaartjes

Omdat De Snorhaar volledig draait op vrijwilligers en afhankelijk is van giften, doen we dit jaar opnieuw een kerstkaartjes-actie ten voordele van onze opvangkatjes! We vragen 8€ voor een pakketje van tien kaartjes met enveloppes. Je kan ze komen ophalen of we kunnen ze naar je opsturen. Via de link hieronder kom je op het bestelformulier waarmee je je bestelling kan plaatsen. Onze katjes zullen je dankbaar zijn :)

Link naar bestelformulier kerstkaartjes

We hebben heel lang kunnen puzzelen, maar de aanvragen voor opvang blijven maar binnenstromen. Het lukt niet meer, we moeten een noodstop inlassen. Dat wil zeggen dat we totaal geen ruimte meer hebben om kittens of katten op te vangen. Al onze opvanggezinnen zitten bomvol. Met pijn in het hart, zoals elk jaar weer. Hopelijk wordt het de volgende jaren beter nu er een verplicht castratie- en sterilisatiebeleid is en mensen hun verantwoordelijkheid beginnen nemen.

Sommige van onze katten en kittens zijn moeilijker te socialiseren omdat ze via het zwerfkattenbeleid zijn binnengekomen en dus buiten geboren zijn. Als kittens tijdens hun eerste 8 levensweken geen mensen gezien hebben, is het moeilijker om er nog echte knuffelkatten van te maken die 100% op hun gemak zijn bij mensen. Maar ook deze katjes willen we een kans op een veilige thuis geven en vangen we in onze opvang op. Voor hen zoeken we baasjes die ofwel het belang van de kat voorop zetten en niet verwachten dat ze komen knuffelen en op schoot zitten ofwel baasjes die veel buitenruimte, stallen of schuren hebben waar deze katten naar hartelust muizen mogen vangen. Voorwaarde is uiteraard dat ze eten krijgen zodat ze niet enkel moeten overleven op muizen en dat ze buiten ergens een schuilplek/onderdak hebben. Wil je meer info over deze katjes? Bel De Snorhaar: 0472/44.47.98.

Iets bestellen bij ZooPlus? Gebruik deze link en steun ons!